Volčji Grad
Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad

Volčji Sound

Tako, kot že vrsto let, bo poletje na Volčjem Gradu tudi v znamenju glasbe. Želimo si ustvariti nepozabna doživetja, uživati ob dobri glasbi, podpirati mlade umetnike, ki se vedno z veseljem vračajo v našo vas. Sredi poletja smo za naše obiskovalce pripravili program treh koncertov, bodo med koncem julija in začetkom avgusta.

Prva na vrsti je velika zasedba, Jazz Punt Big Band, skupina glasbenikov iz Tolmina, ki bo na Volčjem Gradu preživela zadnji julijski konec tedna in, po intenzivnih vajah na domačiji pri Davidu in Martini, vasi podarila koncert “A tribute to the Beatles”.

Vabimo vas še na dva koncerta:

v četrtek, 4. avgusta, bomo spet plesali ob zvokih irske glasbe s skupino Noreia

v nedeljo, 7. avgusta pa bomo sanjali ob latinoameriški in španski melodiji dua Paso Doble (flavta in kitara)

KONCERT BO V NEDELJO, 31. JULIJA OB 21.00 NA KRŽADI – VAŠKEM TRGU.VOLČJI SOUND

JAZZ PUNT BIG BAND

 

Jazz Punt Big Band z umetniškim vodjem Matijem Mlakarjem deluje od novembra 2005. V tem času so člani sestava svojo ljubezen do glasbe razdajali na več kot stotih koncertih doma in v tujini. Slovenske barve so zastopali v Grčiji, Španiji, Nemčiji, Madžarski, Češki in Italiji. Med najodmevnejše koncerte sodita koncerta na dveh mednarodnih tekmovanjih big band zasedb, in sicer v Budimpešti na Madžarskem (2013) ter v Česká Kamenice na Češkem (2015). Člani zasedbe so namreč na obeh tekmovanjih osvojili zlato plaketo in dosegli najvišje število točk med nastopajočimi. V letu 2015 so ob svoji deseti obletnici pripravili izjemno uspešen projekt ‘A Tribute to The Beatles’, s katerim so izvedli več kot deset koncertov, avgusta letos pa jih čaka še nastop na znamenitem Nišville jazz festivalu v Srbiji.

 

A TRIBUTE TO THE BEATLES

S projektom A Tribute to The Beatles se želijo člani Jazz Punt Big Banda pokloniti sijajnemu sestavu glasbenikov iz Liverpoola, skupini The Beatles, ki velja za najpomembnejšo, najvplivnejšo in najuspešnejšo glasbeno skupino vseh časov. Veličino Paula McCartneya, Johna Lennona, Georgea Harrisona in Ringa Starra so prepoznali tudi v džezovskih vodah, priredbe njihovih skladb pa so še danes železni repertoar slehernega jazz glasbenika. Spomnimo se samo izjemnih interpretacij dive Elle Fitzgerald ter kasneje Shirley Bassey, Tonyja Bennetta, Herbieja Hancocka in Michaela Bubleja. Svoj košček v ta mozaik želijo prispevati tudi tolminski bigbandovci; aranžerji Anže VrabecGoran Krmac in Vid Žgajner so skladbam Beatlov nadeli džezovska oblačila, za mikrofonom pa se bosta članom big banda pridružila dva mlada in perspektivna slovenska vokalista, Tanja Srednik in Blaž Vrbič. Na slavno rumeno podmornico so se člani Jazz Punt Big Banda že vkrcali, z veseljem pa bodo medse sprejeli tudi vas.

Hiti kot so Yesterday, Help, Hey Jude, Something, Can’t Buy Me Love, Hello Goodbye, Let It Be, All You Need Is Love in druge znane uspešnice slavnih Beatlov vas bodo v bigbandovski preobleki popeljali v obdobje Beatlemanije in vam pričarali nepozaben večer.

Festival prirejata Društvo Debela Griža Volčji Grad in Zavod Dobri svet, s podporo Občine Komen.