Volčji Grad
Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad

Obiski motoristov Vrhnika – Volčji grad

Sodelovanje med Vrhničani in Volčjegrajci traja že mnogo  let. Vsi se še dobro spomnimo njihovih godbenikov, kateri so vedno bili redni gostje naših prireditev. Žal nekaterih med njimi tudi ni več, vendar sodelovanje še vedno ohranjamo. Zadnje čase morda bolj na področju motorizma, a tudi z ostalimi stiki niso pretrgani.

Tako so tudi letos konec maja, na pobudo Damjana Pirca, prišli na obisk k nam na Volčji grad člani Moto kluba  Nauportus. Prejšnji predsednik Danilo Leskovec je že lansko leto organiziral obisk pri nas, kjer smo jih vaški motoristi vedno lepo sprejeli. Tudi tokrat je bilo tako. Skupaj s prijatelji motoristi iz sosednjih vasi, smo jih pričakali na Kržadi, ki je bila postrojena z motorji vseh vrst in kjer smo jim zaželeli dobrodošlico. Nato smo skupaj šli v Vaški dom, kjer je bilo druženje, zgodbe s potovanj  ter majhna zakuska. Potem je Damjan razgrnil plan skupne vožnje,  prižgali smo motorje in se  organizirano vozili preko Vipavske doline, Nove Gorice v Brda. Med drugim smo si ogledali tudi lepo vasico Šmartno, stolp v Gonjačah, potem pa skupaj šli na kosilo v prijazno gostilno v Cerovem.

25. septembra pa so Nauportusi priredili zaključek njihove motoristične sezone in nas povabili. Zaradi vsakovrstnih težav, nas je šlo samo nekaj, a ponovno skupaj s prijatelji. V čudovitem okolju Pekla, obdanem z vodo in pod lepim kozolcem, so napravili piknik, da se je družba razživela. Predsednik društva  Tomaž Remškar in naš neuradni predsednik motoristov Damjan, sta izmenjala darila, tako kot se spodobi. Ob hrani in pijači se je druženje nadaljevalo celo popoldne. Na ogled so pripeljali celo ruski starodobnik DNEPR letnik 1953, ki je bil res občudovanja vreden. V znak dobrega sodelovanja in  hvaležnosti, so nam podarili spominsko plaketo,  Tako je Tomaž obljubil, da jo prinesejo ob prvi priliki na Volčji grad.
Ta prilika se je ponudila 8. oktobra , ko sta nam jo osebno pripeljala Tomaž skupaj s kolegom Perom Erketičem. Tudi tokrat je bilo na razpolago malo vaških motoristov, zato smo jih sprejeli samo Ljubo, Livjan in Damjan, ki nas je tudi pogostil. Čeprav je vse naokrog deževalo, nas je pustilo suhe in tudi fanta se nista prav nič bala dežja. Obujali smo spomine ter delali načrte za v naprej..  Plaketo oz. zahvalo pa  bomo razstavili v prostorih društva Debela Griža za spomin na sodelovanje.