Volčji Grad
Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad

GLASBENI FESTIVAL VOLČJI SOUND

Tudi letos se na Volčji Grad vrača tradicionalni glasbeni festival Volčji sound, ki je nastal z namenom, da spodbuja ustvarjalnost mladih in nadarjenih glasbenikov ter da popestri poletne večere na komenskem Krasu. Organizatorja dogodka sta Društvo Debela Griža Volčji Grad in Zavod Dobri svet.

Po uspešnem večeru z Zijahom Sokolovičem, ki je predstavil svojo monodramo Cabares cabarei, bodo v soboto v okviru Volčjega sounda spet na Volčjem Gradu izjemni izvajalci ljudske irske glasbe skupine Noreia band, ki so v vasi že kot doma. Poleg tega, da so tu imeli že več uspešnih nastopov, so posneli tudi predstavitveni video in zgoščenko. Skupino sestavljajo Anej Ivanuša – irske piščali, lesena flavta, galičanske dude, vokal, Ana Novak – violina, vokal, Gašper Šinkovec – akustična kitara, harmonika, vokal, Staš Milovanović – bodhran, cajon, vokal.

V soboto, 8. julija ob 20.30 bomo torej v Mrškovi Domačiji, sedežu Društva Debela Griža uživali ob zvokih irskih, škotskih in bretonskih pesmi, ki jih Noreia ne izvaja vedno na povsem tradicionalen način. Repertoar zasedbe predstavljajo tako živahne instrumentalne skladbe kot tudi umirjene in malce zasanjane balade. Nikakor pa seveda ne gre brez standardnih, pivsko-veseljaških pesmi.

 

LEPO VABLJENI!