Volčji Grad
Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad

Srečanje motoristov na Volčjem Gradu

Volčjegrajsko Društvo Debela griža, društvo za ohranjanje etnološke, kulturne in naravne dediščine deluje že od leta 2003. Preko različnih projektov skuša obuditi in utrjevati zavest domačinov o bogati dediščini vasi, njene okolice in Krasa nasploh. Pomemben cilj društva pa je med drugim tudi promovirati Volčji Grad in Kras med potencialnimi turisti.
Med člani društva je kar nekaj motoristov in ti se kot podsekcija Društva Debela griža že nekaj časa občasno srečujejo z motoristi, ki so člani Moto kluba Nauportus iz Vrhnike. Vrhniški motoristi so zelo aktivni, udeležujejo se številnih srečanj in enkrat letno izvedejo šolo varne vožnje. 17. junija letos jih je društvo uradno povabilo na Volčji Grad, kjer smo v vaškem domu in na Kržadi pripravili prijetno druženje, izmenjevali izkušnje in se dogovarjali o morebitni izvedbi motoristične šole varne vožnje v naslednjem letu na Volčjem Gradu. Na ogled so bili kar nekaj časa različni jekleni konjički, ki so bili paša za oči za vse obiskovalce, še posebej pa za mlajšo generacijo. Pridružilo se je tudi nekaj oldtajmerjev in stalni spremljevalec takih akcij gospod Boris Cotič iz Komna.

Po okrepčilu smo se vrhniški in volčjegrajski motoristi (bilo nas je čez 30) podali na panoramsko vožnjo po Komenskem krasu, med katero smo si ogledali vse pomembnejše kraje in njihove znamenitosti in na ta način je motoristična podsekcija Društva Debela griža izvedla eno boljših turističnih promocij Komenskega krasa, saj so Vrhničani navdušeni obljubljali, da se bodo v naše kraje še večkrat vračali.
Brez sponzorjev dogodka vsekakor ne bi bilo mogoče izvesti. Ob tej priliki se promotor motorističnega srečanja in podpredsednik Društva Debela griža gospod Damjan Pirec lepo zahvaljuje vsem velikodušnim sponzorjem in donatorjem, ki so podprli dogodek: Občina Komen, Mizarstvo Makovec (Komen), Citroen-Avtohiša Štolfa (Tomačevica), Alfa Romeo Zega (Gorjansko), Rigo (Komen), Abram Albin s.p. (Škrbina), Mizarstvo Šiles (Tomačevica) in Tisk Frenk Čehovič.
Upamo, da bo motoristično srečanje z Moto klubom Nauportus iz Vrhnike postal tradicionalni vsakoletni društveni dogodek na Volčjem Gradu in zato vabimo vse zainteresirane motoriste na Komenskem krasu, da spremljate našo društveno spletno stran (https://www.volcjigrad.com), naše Facebook objave (https://www.facebook.com/VolcjiGrad) in oglase na oglasnih deskah ter se nam ob prihodnjem srečanju pridružite.

Motoristi skupinska