Volčji Grad
Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad Volčji Grad

Društvo

Volčjegrajci in Volčjegrajke, znani po svoji složnosti, smo se odločili da ustanovimo društvo.

Tako smo 6.12.2003 na ustanovnem zboru ustanovili ”Društvo za ohranjanje, oživljanje in razvoj naravne, kulturne in etnološke dediščine Volčji Grad – Debela griža”.

Društvo smo ustanovili z namenom, da združimo vaščane Volčjega Grada in druge, ki bi s svojim delovanjem pripomogli k uresničitvi nalog društva – ohranjati, oživljati in razvijati naravno, kulturno in etnološko dediščino v vasi in njeni bližnji okolici. Za naloge smo si zadali najrazličnejše dejavnosti, ki so povezane z imenom in namenom ustanovitve društva.

Eden glavnih ciljev društva pa je rekonstrukcija oz. ureditev halštatskega gradišča Debela griža, ki stoji v neposredni bližini vasi in je eno večjih in bolje ohranjenih gradišč na Krasu. Od tod tudi skrajšano ime ”Društvo Debela griža”.

Z veseljem lahko povemo, da ima društvo veliko članov (tudi iz drugih krajev), k včlanitvi pa vabimo čim več zainteresiranih vaščanov in drugih. Vse, ki bi nam lahko pomagali vabimo, da si ogledate našo novo spletno stran o vasi www.volcjigrad.com, in tu dobite kontakt z nami ali pa da se obrnete na predsednika društva. Volje in zagnanosti nam ne manjka zato upamo tudi na konkretne uspehe.

Odbor društva:

Predsednik: Damjan Pirec, 031 387 404

Statut društva, zapisniki in pristopna izjava:

 

Včlanite se lahko z izpolnitvijo pristopne izjave, ki jo pošljete na mail: debelagriza@gmail.com

Članarina
otroci mlajši od 15 let gratis
dijaki, študentje, nezaposleni 5 EUR
zaposleni, upokojenci 10 EUR

Vsi člani ”društva Debela griža” si želimo, da bi s skupnim delom uresničevali zastavljene cilje in naloge.

Lep pozdrav,
UPRAVNI ODBOR DRUŠTVA DEBELA GRIŽA